Kinderdagverblijf Tante Pollewop

Uk & Puk

U heeft hem misschien al eens gezien, het kindje op de groep van uw kind: Hij is knalgeel, heeft een blauw gestreepte muts op en hij heeft een groen geruite truinbroek aan. Dat is Puk.

Hij woont op de groep. In de meeste activiteiten speelt Puk een centrale rol. Hij maakt in elk thema wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij biedt troost en is het vriendje bij wie baby’s, dreumesen en peuters zich veilig voelen. Hij is het speelkameraadje van de kinderen, waardoor hij voor veel kinderen de drempel iets lager maakt om mee te doen aan de activiteiten. Met Puk kunnen kinderen zich op een speelse manier ontwikkelen.

Ook Puk is weleens ziek of een andere keer vertelt hij over zijn familie, over zijn wandeling in het bos of over wat hij vandaag aan wilde trekken. Zo komen er door het hele jaar verschillende thema’s aan bod. Natuurlijk kunnen jullie dit elke keer terug vinden in de thema hoek.

Kortom, Uk & Puk is een VVE-methode voor 0-4 jarigen die wij toepassen bij verschillende soorten activiteiten: spel, themahoek, ontdekken, knutselen, voorlezen, eten en drinken, kring, expressie en bewegen.